AVSLUTAD
17 september 2019 - 29 september 2019
Placeholder image

Glasögoninsamling till förmån för personer med nedsatt syn i Kenya
Betala halva din entré med dina avlagda glasögon

 

Bergrummet tillsammans med TeamTidö/Race4Health samlar nu in glasögon av olika styrkor, som tvättas, mäts och paketeras i nya fodral, för att sedan tagas med till Kenya när Team Tidö tävlar i 2019 års upplaga av East African Safari Rally. Väl i Kenya gör våra medföljande optiker syntester och ger glasögonen nya ägare.

Under perioden 17-29 september kan du lämna dina avlagda glasögon hos oss i Bergrummet, och då få halva priset på entréavgiften. Vi är i särskilt stort behov av barnglasögon, så de tar vi extra gärna emot! När du lämnar in glasögonen får du gärna också lämna en liten hälsning till den person som kommer att ta emot dina gamla glasögon.

Det här blir fjärde året som Team Tidö tar med sig glasögon och optiker på sin resa, som till dags dato har donerat tusentals par glasögon, och därmed förändrat livet för många människor. Det här är ett viktigt verktyg för att ge människor i alla åldrar möjligheten att utbilda sig och bli mer självständiga.

”Kan du se, kan du lära dig läsa,
kan du lära dig läsa, kan du gå i skolan”

För den som kommer in med glasögon, men inte har tid att besöka museet just den dagen, får du istället en kupong som ger dig 50% rabatt på entrén, som är giltig t.o.m. 30 dec 2019.

22:a, 28:e och 29:e september kan du också få hjälpa till att faktiskt mäta dina glasögon och göra dem redo att skickas, ett utmärkt tillfälle för barn att få en inblick i hur andra kan ha det.

Under denna period visas filmen om Rallyt och arbetet med glasögonen på plats 2015. Här kan du se en trailer:

Hjälp oss att hjälpa! Stort tack!

Race4Health Historia

Ett projekt för motorsportsvänner med hjärtat på det rätta stället. En idé som ger vår favoritsport en ny, mer meningsfull dimension. I princip handlar det om att sammanföra motorsport och välgörenhet. Tänk bara om alla generösa budgetar inom vår sport skulle öronmärka en liten del för välgörenhet. Eller om alla team skulle ta sig lite tid för de som drömmer om racing men av olika anledningar inte kan ta sig till våra banor.

 

Race4Health kväll i Stockholm 2012

Middagen arrangerades av Team Tidö som är initiativtagare bakom denna utmaning. Vid middagen deltog ca 100 personer från hela Sverige. Totalt samlade man in 1.600.000 kronor som donerades till www.riders.org, välgörenhetspartner till Race4Health vid detta tillfälle. Aldrig tidigare har motorsport samlat in så mycket pengar till välgörenhet i Sverige.

“Summan 1,6 miljoner gör att 80 hälsoarbetare når 8000 människor vardera, det blir 640.000 hjälpta människor på ett år, människor som annars inte kunnat få hjälp. Eller täcka de löpande kostnaderna för 12 ambulanser under ett år. Eller att köpa 50 nya motorcyklar. Eller åtta nya stora fyrhjulsdrivna fordon”.

Race4Health har genom åren samlat in pengar till, Alzheimerförbundet, Min stora dag, Project Playground med fler.

 

http://www.facebook.com/Race4Health

eller http://www.facebook.com/TeamTido

Eller kontakta David von Schinkel på info@teamtido.se