AVSLUTAD
6 juni 2019 - 1 september 2019
Placeholder image

Barndomens bilar & Rafflande racing

Sommarens utställning bjuder på en kavalkad av fantastiska bilbanor, vackra modellbilar och riktiga racingstjärnor!
Välkända märken som Tyco, Märklin Sprint och inte minst Scalextric visas upp i all sin prakt i våra magiska tunnlar. För den som inte vill låta bilintresset stanna i leken presenteras också de välkända rally- och racinglegenderna Björn Waldegård, Mikaela Åhlin-Kottulinsky, Ewy Rosqvist-von Korff och Ronnie Peterson.

Någon som verkligen älskar racing, både i leken och att själv köra, är ägaren av Bergrummets samlingar, David von Schinkel. Tillsammans med sitt racingteam Team Tidö, arbetar de genom sitt egna välgörenhetsinitiativ Race4Health, som åker runt till olika länder i Afrika och bl.a. genomför syntester och delar ut glasögon. Är det så att du har ett par gamla glasögon som du inte använder? Lämna dem till oss i kassan, så kanske de kan hjälpa någon annan att lära sig läsa!

Vi hoppas att du får stor glädje av vår utställning här i Bergrummet. Kanske hittar du bilar och banor du själv har lekt med, kanske har du aldrig sett något liknande, och kanske hittar du nya favoriter. Mest av allt hoppas vi att bilbanor och småbilar får plockas fram från vindsförråd, källare, skåp och lådor för att lekas med än en gång!

Utställningen pågår till och med 1 september.

Välkommen!